субота, 26 березня 2016 р.

Харчування при мезотеліомі



   Мезотеліома (або, точніше, злоякісні мезотеліоми) є рідкою формою раки, яка розвивається з кліток мезотелія, захисне покриття, яке охоплює багато з внутрішніх органів тіла. Мезотеліоми найчастіше викликано дією азбесту. Найбільш поширеним анатомічні сайт для мезотеліоми плеври (зовнішнє облицювання з легенів і внутрішньої грудної стінки), але він також може виникати в очеревину (вирівнювання черевної Порожнина), перикард (мішечок, який оточує серце),  або вагінальної оболонки (мішечок, який оточує яєчко).


   Більшість людей, які розробляють мезотеліома працювали в кар'єрах, таких як гірничодобувна промисловість, де вони вдиханні або заковтуванні азбестових волокон, або що піддалися повітрю азбестового пилу і волокон в інших стосунках. Пральна одяг члена сім'ї, який працював з азбестом також створює ризик розвитку мезотеліоми.
   Ознаки і симптоми мезотеліоми включають задишку із-за плевриту (рідини між легенею і грудної стінки), грудної клітки біль і конституційних ознак, таких як нез'ясовна втрата ваги. Діагноз може бути запідозрений на основі рентгенографії грудної клітки і КТ сканування виводів, але мають бути підтверджені або шляхом вивчення серозний випот цитологію або з біопсією (видалення зразок підозрілих тканин). Торакоськопію (вставки трубки з камерою в грудях) може бути використаний для здобуття матеріалу біопсії, і дозволяє ввести речовин, таких як тальк, щоб знищити плевральній порожнині (процедура називається пльовродеза), запобігаючи більше рідині накопичуватися і натискує на легенях. Не дивлячись на лікування з хіміотерапією, променевій терапії або хірургії інколи, мезотеліоми несе несприятливий прогноз. Дослідження про скринінгових тестів для раннього виявлення мезотеліоми продовжується.

29051995

Немає коментарів:

Дописати коментар